sr Serbian
sr Serbian

NS GAMES 2020

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Спортско удружење “АТБ” из Новог Сада је напокон после неколико препрека, успело да организује такмичење у скејтборду “NS Games” и то по први пут у историји, само за девојчице. Нешто хладније време него претходних дана и недеља је било узрок што се нису појавиле све скејтерке које су вредно вежбале за ово такмичење, али се у новосадском скејт парку ипак нашло девет девојица спремних да се надмећу приказом својих вештина.

Такмичење је било подељено у две категорије, девојчице до 12 година, односно рођене 2008. године и млађе; и на 13+, односно девочице рођене 2007. године и старије. Било је присутно 6 скејтерки у млађој и три у старијој групи.

Након квалификационих вожњи, судије су избодовале и три најуспешније девојице су имале по још једну – финалну вожњу која је и одлучивала о расподели медаља. У млађој категорији је најбоље вожње приказала Теа Делибашић, даказујући да је спремна да се такмичи и у старијој узрасној категорији, а код старијих је након течних и узбудљивих вожњи које су мамиле аплауз присутних посматрача, прву награду освојила Маша Керкез.

За награде су поред СУ “АТБ” били заслужни и “Кобаз шоп” и “Бициклана”, а сви су одлазили из парка са истом жељом – видимо се на пролеће и на новом такмичењу “NS Games” на ком ће бити укључени и дечаци.