Kobazz online shop


Vaša Korpa

Your Cart is currently empty.

Скопје Челинџ III
Кобазз тим је ове године учествовао на већем броју такмичења у Србији, али смо за крај сезоне решили да одемо мало и до Македоније. Увек смо расположени за ново окружење и нове изазове, а ово је био прави изазов јер је скејт парк правио Freaks Division . Имамо искуство са оваквим парковима широм Србије, али је неминовно да је квалитетна вожња готово немогућа, а судбина скејт парка не обећава.
Пут до Скопја је био права ноћна мора, буквално, јер смо кренули преко ноћи, а Ниш Експрес аутобуси су једина ствар мање удобна за вожњу од Freaks Division парка. Стигли смо у Скоље на дан квалификације око 1 поподне и почели са загревањем. Загревање је такође било готово немогуће зато што је било много БМX возача који су летели у равни са нашим главама свуда по скејт парку.
Одушевљени смо гостопримством наших другара из Македоније. Дочекали су нас као цареве, обезбедили нам смештај и клопу, а тек како само кидају скејт... Лепо је видети добру вожњу на такмичењу уз насмејана лица и добру атмосферу и музику.
Такмичење је било овако: У квалификацијама смо имали право на два повеза који трају један минут. Бољи се рачуна, а судије су гледале стил, трикове, разноврсност и остало. Мало мање од пола возача пролази у финале, а са њима и три члана Кобазз тима. Финале је било сутрадан. У финалу су сви такође имали право на по два повеза од један минут са истим критеријумом, само су овај пут имали право и на такозвани ,,Last trick" који је уједно био и учешће у Best trick такмичењу. Није ми само јасно зашто Best trick такмичење није било одвојено, него у склопу финала.
Резултате за БМX не знам, али ево резултата скејт такмичења:

Најбољи трик: Марко Бурсаћ, Кобазз тим (СРБ)
3. место: Марко Гојковић, Кобазз тим (СРБ)
2. место Илин Колевски (МКД)
1. место  Индрит Троупиа (ГРЦ)
Видимо се следеће године, фотке су овде, а видео је испод.
Поздрав!


Ф.Л.


Share this post

Add comment

Security code
Refresh